Jesteś w: Strona główna » Biznes » Firma » Kadry i Płace

Paweł Gieryński awansowany na stanowisko Partnera Zarządzającego w Abris Capital Partners

12.01.2018 11:50  Kadry i Płace
Abris Capital Partners (Abris) awansował ze skutkiem natychmiastowym Pawła Gieryńskiego na stanowisko Partnera Zarządzającego. Paweł Gieryński, aktualny Chief Investment Officer (CIO) w Abris, dołączył do firmy w momencie jej powstania w 2007 roku. W ciągu minionej dekady fundusze zarządzane przez Abris zrealizowały ponad 22 inwestycje w Polsce, Rumunii i w Europie Środkowo – Wschodniej. Przykłady znaczących sukcesów inwestycyjnych w Polsce to m.in. GetBack, Siódemka, Novago i Masterlease, a w Rumunii UrgentCargus i Pehart.

Abris Capital Partners został założony przez George’a Swirskiego i Neil’a Milne w 2007 roku jako niezależny podmiot zarządzający funduszami private equity zainteresowany inwestycjami w średnie przedsiębiorstwa w regionie Europy Środkowo - Wschodniej.

W tym samym roku Paweł Gieryński rozpoczął pracę w Abris jako Partner i z sukcesem przeprowadził kilka kluczowych projektów inwestycyjnych funduszu. W uznaniu osiągnięć inwestycyjnych w 2012 roku został awansowany na stanowisko Chief Investment Officer (CIO). Jego obecny awans na stanowisko Partnera Zarządzającego jest dalszym potwierdzeniem jego dotychczasowego wkładu w rozwój Abris i jednocześnie zapewnia mu szerszą rolę w zakresie strategicznego rozwijania i zarządzania firmą.

„Paweł dołączył do zespołu Abris w momencie jego powstawania. Przez te lata dał się poznać jako wybitny profesjonalista, którego doświadczenie i zapał znacząco przyczyniły się do szybkiego rozwoju naszej działalności w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej. Był nie tylko odpowiedzialny  za realizację wielu ciekawych projektów biznesowych, ale też pomógł zbudować zespół inwestycyjny oraz kulturę Abris, co stanowi bardzo ważny czynnik naszego sukcesu. Jesteśmy w pełni przekonani, że Abris skorzysta z objęcia przez niego dodatkowej roli zarządczej w firmie oraz że przełoży się to korzystnie na działanie naszego biznesu i naszych inwestorów - komentują George Swirski i Neil Milne.

Paweł Gieryński dodaje: „Moim zdaniem Abris Capital Partners stał się wiodącą firmą mid-market w naszym regionie. Stworzyliśmy wyjątkowy i bardzo skuteczny zespół, dla którego niezwykle ważne są standardy odpowiedzialnego inwestowania. Razem, w oparciu o nasze wartości i długoterminową strategię, będziemy w stanie dalej rosnąć i rozwijać naszą działalność oraz wspierać w rozwoju więcej interesujących, często rodzinnych firm w Europie Środkowo - Wschodniej.”

Promocja Pawła Gieryńskiego następuje po pomyślnym zamknięciu przez Abris w październiku 2017 r. procesu pozyskiwania kolejnego funduszu. Nowy fundusz - Abris Fund III - jest, podobnie jak poprzednie fundusze, ukierunkowany na wyszukiwanie ciekawych projektów inwestycyjnych w Europie Środkowo – Wschodniej. Pozyskał ponad 500 milionów euro od szerokiego grona międzynarodowych inwestorów.

Abris Capital Partners

Dodaj artykuł do: Facebook Wykop.pl twitter.com